2013. december 16., hétfő

Hoffman Rózsa - magyar szótár

Hoffmann Rózsa a megújulás egyik tartóoszlopának nevezte azt a pedagóguspolitikát, amely a "látványos béremelés" mellett "szakít azzal a rossz hagyománnyal, hogy a pedagógusok kénytelenek a munkájukat óraadóként értelmezni" – erről a köznevelési államtitkár a Magyar Hírlapnak adott, hétfőn megjelent interjújában beszélt.
= Szakít a rossz hagyományokkal, és helyette azt a jó hagyományt vezeti be, hogy a pedagógusok a munkájukat napszámosként értelmezik.


A legtöbben megértették, nem öncélú intézkedéseket hoztak – mondta Hoffmann Rózsa. Tudják, nem valamiféle nosztalgikus múltidézés folyik, hanem a korszerű köznevelés megteremtésén dolgozunk – tette hozzá. Úgy vélte, megértették az új intézkedések értelmét is, amelyekre nem könnyű átállni.

= A pedagógusok most már szeretik a Nagy Testvért.

Hoffmann Rózsa szerint a társadalom nagy többsége és mostanra már a pedagógusok is támogatják a megújulás lépéseit és irányvonalát. Hozzátette, bár már az előző tanévben is eljuttatták mindenkihez a kormányzat és az új törvény üzeneteit, a hamis interpretációk bizonytalanságot eredményeztek, mire az intézkedések ténylegesen életbe léptek.

 

A szeptember óta eltelt néhány hónapban a félreértések többsége tisztázódott – mondta. Szerinte az elmúlt három és fél év mérlege pozitív, a kormány a magyar neveléstörténet egyik legnagyobb léptékű átalakítását alapozta meg.

= Annyit ismételgette ugyanazt a fasságot, hogy mindenki megunta.

Mint fogalmazott, a legfontosabb előkészítő munkákat elvégezték, de néhány terület érintetlen maradt. Fel kellett mérni az erőket, hogy mire képes a kormányzat négy év alatt – mondta.

= Áprilispan lelép, a szart meg takarítsa fel más.

Szólt arról is, hogy hozzákezdtek – egyelőre csak előtanulmányok szintjén – az érettségi átalakításához. Az alapfokú művészeti iskolák, a kollégiumok és az óvodák életét sem bolygattuk, a jövőben ők is előtérbe kerülnek – mondta.

= Még gyorsan úgy tesz, mintha tényleg csinálna valamit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése