2011. november 20., vasárnap

World of Tanks gyors rivjú

mert filler az kell (nagyobb volumenű posztot szándékozok összeállítani a magyar internetes kultúra és a mémek örökös problémaköréről [inb4 butthurt] egy későbbi alkalommal).

A World of Tanks egy MMO tankszimulátor. A részletekbe nem mennék bele, mivel maga a játékrendszer elég primitív (egérrel a tornyot forgatod, wasd-vel az egész jármű mozog, bal kattal lő, illetve még a különböző mapok adnak némi változatosságot, de ott is akad jópár, ami egy kaptafára megy, és a feladatkörök teljesítése kimerül a "foglald el a bázist" és "ölj szarrá mindenkit" kritériumokban); sokkal inkább szeretném szép szóval illetni a válogatott társaságot, akikkel még tier 6-8 környékén is találkozik az ember, és akiknek szókincse kimerül a 'noob', 'what' és 'go kill arty' kifejezésekben. Különösen áll ez a magyar playerekre, akik közül az átlag viccesnek találja a team kill-t és azt, hogy caps lockkal ír totál értelmetlenségeket (tisztelet a kivételnek) - hozzátenném, szerencsére a latin-amerikaiaknak (vagyis brazilok) nem sok közük van az EU szerverhez.
A játék alapja a fejlődés és tapasztalat-szerzés, amellyel párhuzamosan ingame valutát is kapunk (ezen felül még létezik a gold, amit a szarfaszú donor játékosok részesítenek előnyben), ezek adják aztán a lehetőséget a tank jobb felszerelésére, addonok vételére (mint pl. gyorsabban mennyé vagy gyorsabban tőccsé hogy tuggyá lőni). Az XP-szerzés számomra még mindig misztérium, ahogyan a matchmaking system is (nyilván én vagyok a fos, hogy nem néztem utána ennek).
Pro: a tankok grafikája jó, a környezeté tűrhető (a víz effektjét kifejezetten utálom), néhol a méretarányossággal problémáim vannak, de hát lehet, hogy az én szememmel van a baj.
Amit hiányolok: első világháborús tankok és a T-35.
Amit nem hiányolnék: donor harckocsik (vegyél jobb ágyút, felszerelést, legénységet, de az, hogy gyakorlatilag full imba Type 59-el rohangássz, na az azért már a köcsögség legfelső foka [és még nem is kell tudnod játszani]).
Konklúzió: rövidtávon élvezhető, hosszútávon grindolás és unalmassá válik, hétvégi szórakozásnál komolyabbnak én nem venném.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése