2011. április 10., vasárnap

Fejlemények... észrevételek

Lekerült a jobb oldali sávról a reklám: megszűnt a jó öreg WNT szerver. Ezzel kapcsolatban leginkább zsidó vérem forrong, hiszen 2400 elhasználatlan kredit volt még az egyik accounton, amit a Double Penetration (ezt még el fogom sütni párszor) WoW szerver jótékonyan átvett... a kreditet viszont már nem, hát nehogymá! De ez persze lényegtelen, az a fő, hogy a 6828 gearscoreos warriorom továbbra is él és létezik, és nemsokára megdizányolom az actionbarját, hogy még szebb legyen, meg írok még 2-3 makrót a meglévő 20 mellé.
A lényeg tehát a jó szándék, és hálával is tartozom a Double Penetration (DP, egyébként Dark Phoenix, de hát az ifjonti álmok és tarka képzavarok rovására írom ezt a mesésen fantáziadús nevet) szerver csapatának e nemes gesztusért, DE!
A meglévő website még a WNT-énél is rosszabb. A menüsáv legalább letisztult, de teljesen elvész a szürkéssége miatt. És azok a helyesírási hibák! Rögtön az első hírnél (sárga betűk) 35(!) helyesírási hiba van (a jószívű K. Mihály tanár úr ezért az iskolában fellelhető összes fénykép, tabló és festmény legörömtelibb boldogságára használná szögbeverőnek a derék alkotó arckoponyáját és az azon elhelyezkedő egyéb szerveket), melyeknek több mint fele vesszőhiba, sok elütés, a maradéknak pedig statisztikailag is kvantitatív hányada a -ba, -be és -ban, -ben toldalékok (egyébként általános iskola 6. osztály tájékán iszonyatos erőfeszítések árán elsajátított) megkülönböztetésének teljes hiánya. De hunyjunk szemet, fogjuk arra, hogy későn történt a poszt megírása, miegymás; ugorgyunk inkább a már említett szabályzatra (amihez még egy halmozottan hátrányos helyzetű, terhes kisebbségi link sem mutat a poszton belül, keresse csak meg az olvasó magának, hogy merre van).
Rendkívül tömören meg van fogalmazva a lényeg, bár az esetiség gyermeki bájának rózsaillatú hangulata leng körbe olvasása közben. Azt hiszem, ennyi helyesírási hibát egy helyen akkor láttam utoljára... ja nem, még soha nem láttam (17 / 4 rövidke bekezdés). Nagyon aranyos gondolat egy (egyébként illegálisan működő) szerver játékostársadalmát jogok és kötelezettségek alanyává tenni, ilyen és ehhez hasonló körmondatok segítségével:

=Tilos a másikra való megszégyenülésre vagy személyi jogokat vagy erkölcsi jogogat megsértő tevékenységet tenni. =

Na, akkor: ez volt az a rész, amikor nem tudtam eldönteni, sírjak, röhögjek (és nem csak évtizedes joghallgatói múltam tapasztalatainak dúskeblű Múzsája okán) vagy sugárban szarjak magam alá és repüljek fel a kinetikus energiától vezetvén a Szaturnusz gyűrűinek külső pereméig. Ebben a mondatban a népies műgonddal és már a puszta olvasás során is homlokunkra gyöngyöző izzadságcseppeket varázsoló erőfeszítéssel egyszerre találkozhatunk, ugyanakkor a szerző magabiztos naivitása is elragadó. Ezúton szeretném jelezni, hogy akárki is legyen az, önkéntes alapon jelölve van a jövő évi Pöpecz Rózsi-díjra.
Külön kiemelendő még az "erkölcsi jogogat" kifejezés, mely talán leginkább egy Toldi-stílusú szövegbe illene bele, vagy Móricz valamelyik ízig-vérig folk szájízű történetébe:

"S eldürrent Pista a szekér végébe', mint a fajdkokas tavaszkor:
-Ej, Janim, hámán itt pattogsz fertályórája, tán nem a erkölcsi jogogat hagytad é' megin?
-Eh, bár azogat hagytam vón' - selypákolt a tejfelesszájú -, ámbár az es hiányzana szülémnek; de nemigen, mostan az újféle alkotmánytervezettel vagyan a hiba."

Kis segítséggel a mondat helyesen valahogy így hangzana (ilyenkor egyébként, az olvasókban jogosan felmerülő kérdés kapcsán: az ő véleményükkel teljesen megegyező mértékben hiszem kurvaokosnak magam), a gyengébbek kedvéért az eredeti szövegkörnyezettel összehasonlítva:

=Tilos a másik játékos emberi méltóságát (= másikra való megszégyenülésre ... vagy erkölcsi jogogat) vagy személyiségi jogait (=személyi jogokat) bármilyen módon megsérteni (=megsértő tevékenységet tenni MOST EZT ÚJRAOLVASTAM ÉS MENTEM AGYFASZT KAPOK) a szerveren való időtöltés folyamán (=???).=

De persze, ehhez először meg kéne tanulni a szavakat normálisan leírni.
Apropó, ha valakinek még az erkölcsi jogoggal problémája van, nyugodtan fordulhat hozzám, állok rendelkezésére.

3 megjegyzés:

  1. Szerintem ezeket a meglátásokat továbbíthatnád az oldal szerkesztőinek is :D mellesleg: "Tilos a FLOOD használata, figyelmezetetés útán automatikusan MUTET később bant is kaphat." ezen sírva rögötem XD

    VálaszTörlés
  2. Mivel másfél napja nem megy a szerver, időszerű lenne megemlíteni az egyéb kommunikációs lehetőségek teljes hiányát, mivel a websiteot arra nem használják, amire kéne- nem osztanak meg olyan közérdekű információkat, hogy mi a lufaszért nem megy a szerver

    VálaszTörlés
  3. Nekem a MUTET karaktersorozatról folyamatosan a MŰTÉT jutott eszembe, nem tudtam másra asszociálni, mert a csupa nagybetű nagyon kiemelte a szövegkörnyezetből. Mikor ránéztem az oldalra is az ugrott be, hogy "mi, milyen műtét?"

    VálaszTörlés