2010. június 4., péntek

A Magyar Híróz- úgy, ahogy még sosem volt! -PART 1.

Sokat tudunk már A Magyar Híróz-ról. Vajon tényleg? A könyv (forgatókönyv. regény. filmregény. sötétség. vége.) az elmúlt 79 és fél évadon keresztül engedett némi betekintést a szereplők hihetelen, elképzelhetetlenül felülmúlhatatlan, varázslatos világába. De nagyon sok olyan részlet marad homályban, ami esetleg segítheti eme véghetetlenül komplex művészeti és frenológiai spontanitás felfogását, feldolgozását és megértését.
Sanyi Johnson ezért felkerekedett, és körbejárva az országot, gyors interjúkat készített a szereplőkkel. A MELLÉKSZEREPLŐKKEL IS.

2010. június 3. Nem mellesleg Andrew J. McCory, a rendező és főkönyvszövegíró születésnapja. Ma kezdtem el sorba látogatni az előző évad gárdájával kiegészült stáb tagjait, hogy interjúkat készítsek velük a boss kérésére. 
Mivel eléggé gáz lenne, ha egyetlen nem valós karakterként az egész regényben a másik egyetlen nem valós karaktert, dr. Bélát vallatnám ki először, így másokhoz fordulok.  
Az első, akivel összeakadtam, TiB volt. Éppen egy villanyoszlopot támasztott, így könnyű volt letámadni, megakadályozni, hogy elszaladjon vagy lábszagtámadást indítson,  és meginterjúvolni.

cső RÁÉRSZ? babinééni!
-Csá. Hát nemsoká mennék...

 

2 gyors kérdést tennék fel A Magyar Hírózzal kapcsolatban, mivel az (általad is) üzemeltetett brutálisrozsomákblognak csinálok interjút. Jöhet?
-Aha...


  Milyen érzéssel fogadtad az utolsó évadot, és mennyi munkád volt benne?

 -Olyan érzés volt mint egy vödör gépzsír, és nem volt benne munkám.


Akkor 2+1. Mert hogy a REGÉNYBEN elég sok szerepet juttatott neked az író. Egyfajta realista-szkepticista, "a mérleg nyelve" típusú személyiséget. Mégsem érzed ezt döntőnek az életedre nézve?
 -Nem igazán. Amúgy nem is olvastam, így azt sem tudom, mi van.

 A 3. kérdés pedig arra szolgál, hogy néhány tévhitet eloszlasson az olvasóközönség számára a személyiségeddel kapcsolatban. A regény folyamán sokszor elbambulsz, oda nem illő dolgokat nyögsz be, mégis, érezhető, hogy néha sokkal jobban tudnád a dolgokat. Van netán valamiféle akadályozó erő, ami visszatart, vagy csak a szerep kényelmetlen?

 -A Kék visszatart (The "kék" is a lie)!
 

Köszönöm az interjút.

Második interjúalanyom Sárosi Gergő, aki szintén az egyik főszerepet vállalta magára, részben azért, hogy ártatlanokat ölhessen meg, részben azért, mert nem is kérdezték, el akarja-e vállalni. Őt sem kellett sokáig keresnem, éppen kockult. Hogy mit, azt nem tudom, nem értek hozzá.

Üdv! A brutálisrozsomákblognak készítek interjút A Magyar Hírózzal kapcsolatban. Válaszolnál pár kérdésre?
 -Jaws. 
 -De úgyis kicenzúrázod az őszinte válaszaimat, és kicseréled ökörségekre.
 Nem.
 -És még hazudsz is.
 

Milyen érzéssel fogadtad az utolsó évadot, és mennyi munkád volt benne?
 -Leszartam, és semennyi.

 A cselekmény szempontjából leginkább az utolsó évadban a személyiség, amit alakítasz, jelentős eseményformáló erőként van jelen (hiszen tiéd az egyik legköcsögebb... izé, legveszélyesebb) szuperképesség. Hogy hat ez a mindennapjaidra?

 -Minden este eldugaszolom a testnyílásaimat, és megkötözöm kezem-lábam, nehogy kárt tehessek valakiben alvás közben.

  Az utolsó kérdés arra szolgál, hogy a szerepeddel kapcsolatban eloszlasson néhány tévhitet az olvasóközönségben. Ugye soha nem kerültél Vadászi vagy dr. Béla káros szenvedélyeinek hatása alá, ill. ha igen, ugye soha nem tettél olyat, amit utólag megbántál (még úgy is, hogy viszamentél az időben és helyreállítottad)?

 -Rendszeresen ki voltam téve káros hatásuknak, de szerencsére utólag megbántam nos hát akkor különben!
 Nos hát akkor különben mellesleg kedves egészségedre, és köszönöm az interjút!
  

3 megjegyzés: